Strandhuset / København S

Strandhuset

Tæt på hav og strand

Strandhuset / København S

Strandhuset

Tæt på hav og strand

68 ejerlejligheder, butik i stueetagen, udearealer, parkering i kælder og på terræn tæt på Amager Strand opført i totalentreprise.

 

Bebyggelsens hovedvolumen fremstår med en base i tegl og i højden med en pudset facade. Alle lejligheder har store altaner eller haver og adgang til fælles gårdhave. Nogle har privat tagterrasse.

Fokus på funktionalitet blev lagt i højsædet under projekteringen. Kælderen er bibeholdt i dens oprindelige størrelse, hvilket er en del større end fodaftrykket på selve byggeriet. Udover et stort parkeringsareal har beboerne et større areal til klargøring/arbejdsplads.

 

I parkeringskælderen er der installeret ladestationer til el-biler.

 

 


Strandhuset tegner et L-formet aftryk og er omgivet af et grønt og frodigt gårdmiljø. Bygningen er terrasseret i et glidende forløb startende mod sydvest i fire etager til syv etager mod nordøst. Bygningen med sin karakteristiske facadeprofil fremstår imødekommende og lys med en stærk arkitektonisk identitet.

 

Bebyggelsen er opført nær det rekreative område Amager Strandpark. Det har været arkitekternes mål at tilføre bygningen et element af strand med hvide facader, store, sydvendte altaner og store vinduespartier. Samtidig tager Strandhusets arkitektur udgangspunkt i den klassiske københavnske byggestil med aktive og åbne stueetager, der indbyder til besøg indenfor eller ophold langs facaderne.

 

Ventilationsaggregatet er monteret på taget. Alle yderligere teknikrum, inkl. de 6 monterede skraldesug, blev placeret i kælderen for mindst gene til beboerne.

 

BNS har i dette projekt været inddraget meget tidligt og fungeret som konsulent med fokus på bygbarhed og økonomi.

 

Byggeriet blev afleveret på afleveringsdatoen i forhold til tidsplanen. Vellykket byggeri med et moderne og arkitektonisk spring i etagerne.

 

 

FAKTA

Strandhuset er et energivenligt og fremtidssikret byggeri med en højisoleret klimaskærm, der er opført i henhold til 2020 energikravene. Resultatet er lave energiudgifter.

 

BYGHERRE

Patrizia Ejendomme

TOTALENTREPRENØR

BNS

INGENIØR

PL Consult Køge ApS / Orbicon

ARKITEKT

Holscher Nordberg Arkitekter

AREAL

7.100 m2

UDFØRELSE

2016-2018